Facebook

Ma már a facebook egyre elterjedtebb csatorna az internet világában. Nagyon gyorsan elterjedt és vált ugyanolyan nyelvtani alapszóvá mint a Google amit ma már nem csak mint egy vállalat neve hanem mint egy tevékenység is használnak a nyelvtanban. A Facebook 2004. február 4.-én indult és alapvetően egy ismertségi hálózat. Alapkoncepciója nagyon hasonló a magyar IWIW-hez annyi különbséggel, hogy itt nem szükséges meghívás ahhoz, hogy valaki tagjává váljon a közösségnek. Az oldal jelenleg 350 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik és 170 ország 37 nyelvén érhető el!
Ahogy az lenni szokott egy-egy ilyen nagyobb oldal esetében, a szolgáltatások köre jelentősen bővül. Ma már nem csak emberek ismertségi hálójáról beszélünk a facebook kapcsán, hanem cégek és szolgáltatások is jelen vannak a facebookon. Mind a felhasználók mind pedig a különböző cégek tölthetnek fel cikkeket, képeket, üzeneteket, melyekről felhasználók azonnal értesülnek.
Azon felhasználók akik egy cég, szolgáltatás, klub rajongójává válnak akkor ugyancsak értesülhetnek a cég, klub által publikált friss hírekről, eseményekről.

Vélemény, hozzászólás?