Iroda tagoknak
Helló! Az expresszen olvastam a hirdetéseteket, hogy üzletvezetőt kerestek. Kitalálom: a főnök nem olvas leveleket, vagy csak az asszisztens, vagy akárki, ez a levél nem jut el az ő kezéig, tehát ezt a levelet is csak addig olvassa, amíg meg nem nézi max a jelölt, jelentkező önéletrajzár, aki ugye a ti, te leírásod szerint: “Csinos, fitatal jó alakú mindenre nyitott üzletvezető”
Hát. Az üzletvezető dolga talán nem az, hogy hejjde csinos legyen és hejjde jó alakú legyen, hanem hogy megfelelően tudja képviselni az üzlet érdekeit, adott esetben, ha be kell állnia a pultba, tudja, hogy hova merre kell nyúlni egy piáért, mennyibe kerül, stb. Sőt, az, hogy ezt leírtátok: “(Az van, hogy van aki el sem olvassa, csak küldi az önéletrajzát, itt a jelig lehetne: “A főnökkel jóban kell lenni.”)” ez már maga felérne egy viccel.
Tehát, csak hogy komolyra fordítsuk a szót: a főnök, aki nyilván a tulaj, vagy helyiség főbérlője milyen üzletvezetőt kereshet, ha az az elv, hogy legyen az illető “Csinos, fitatal jó alakú mindenre nyitott üzletvezető” és “A főnökkel jóban kell lenni” dolgok mind stimmeljenek? Ezzel az erővel bármelyik kapható, törtető ember megfelelne, aki még jól is néz ki, de rátermettség annyira nem kell. Az az ember, aki ilyen, nem a főnök, vagy az üzlet érdekeit fogja nézni, hanem azt fogja nézni, hogy mennyire jár jól ő maga és más nem is fogja érdekelni. Gyanítom, hogy ezt a hirdetést nem a főnök adta fel, vagy ha igen, akkor ezúton is üdv neked és aki erre a hirdetésre jelentkezik és felveszed, gyanítom az ágyadban fog hamar kikötni – ámbár nem lett kifejtve, hogy az illető milyen nemiségű legyen.
Csak a rend kedvéért leírom, hogy ne legyen senki sem tévhitben:
176 cm magas vagyok, 62 kg, 30 éves, sose néztek 25nél többnek, évekig dolgoztam a vendéglátásban, mint pultos, voltam személyi asszisztens évekig Magyarország vezető diákmunkaerő cégének egy vezető beosztású alkalmazottja mellett és az önértékelésem tökéletesen rendben van, ami a külsőmet és a tapasztalataimat illeti. Tehát nem ezért szívtam fel magamat, mert sose értem el semmit sem, hanem azért, mert süt a hirdetésből, hogy nem a felettes jobb kezét keresitek, hanem valakit, aki pont elég szép, dekoratív és adott esetben bevállalós ahhoz, hogy a főnök ágyasa is legyen. Nekem ment az, amit elértem anélkül is, hogy ezekhez a dolgokhoz le kell süllyedjek. Egyedül a pultosokat és felszolgálókat sajnálom, akik majd ennek az üzletvezetőnek az új “alattvalói” lesznek és hűséggel kell szolgálják azon érdekeket, amik az ő zsebét fogják duzzasztani.
Ámbár megtapasztaltam azt is, hogy rajtam kívül szinte minden pultos lop és hazudik a főnökének, vagy ha más nem, valamiben csal. Tudom, hogy ez a világ ilyen és bele is szarnék, ha volna munkám és nem bosszantanám magamat hülyeségekkel, de sajnos bosszantom, mert nincsen munkám és a csapat, akik ott dolgoznak jó eséllyel cserélődnek majd és előre látom a sorsát ezeknek a dolgoknak… Új üzletvezető – új brancs, keresnek majd új embert is, a cserélődési ráta majd ismét csak nő és lehet,lesz olyan hirdetés, amire én azért fogok majd jelentkezni, mert pultos állást, jó csapatot keresek, ahol be vagyok jelentve és meg is kapom a fizetésem, nem húznak le és minden rendben lesz ott. Ha te, mint főnök olvasod ezt a levelet, tanácsom a következő: ha dolgozik neked egy helyen 6 fő, akkor a helyedben megkeresném a legbecsületesebb és legkorrektebb embert a csapatból és neki ajánlanám fel az üzletvezetői pozíciót, mert ha egy új üzletvezető lesz, akkor ő bizony hozza majd magával az embereit és bizony egy helyre a pultosok miatt járnak többségben a visszajáró vendégek.
Nekem is vannak olyan emberek, akik várják már, hogy hova fogok menni dolgozni és jönnek majd utánam, hogy meglegyen nekik a jó érzés, szimpatikus hely esetén az új törzshely, amiért érdemes elmenni egy helyre, ha végre ott leszek, mert a vendég pont olyan ember, mint te vagy én. Becsülni kell, ahogy egymást is egy jó csapatban. Tehát, ha te, mint főnök olvasod ezt a levelet, tedd fel magadnak a kérdést: mit is vársz tulajdonképpen az új üzletvezetőtől? magánéletet vagy egy kollégát, akit becsukott szemmel is tudod, hogy sose lopna meg téged, mert te is becsülöd?
Szeretek jóban lenni az összes kollégámmal, bár mindenkivel ugye nem lehet szimpatizálni és kolléga a főnököm is, ha egy igazi csapatról van szó, nem rabszolgatartókról :-)
Talpig becsületes vagyok, igényes, maximalista, csinos, fiatal és nem, nem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol ilyen mentalitás van és ahogy a nevem is jelenti : szabad győzelem – sose fogom feladni, hogy jó helyen dolgozzak, jó csapatban, becsületben, munkával és megbecsüléssel, egyenes háttal, gerinccel elért eredményeket felmutatva és csak olyan csapathoz fogok csak csatlakozni, ahol hasonszőrű emberek dolgoznak, de nem nálatok és csak remélem, sose fogok arra járni és egy olyan csapat zsebét duzzasztani, aki ilyen mentalitással áll talpon és csak gyarapítja a világ elvtelenjeit.
Köszi és bocs, ha most felhúztalak :) gondold át máskor, hogy milyen hirdetést adtok fel munkaerő – kolléga keresésre :)

Vélemény, hozzászólás?