Adminisztrátornak jelentkezett, egy szexéhes főnök várta

Ehhez hasonló hirdetésekkel találkozhatnak ártatlan, vagy nem annyira ártatlan lányok az interneten: Személyi asszisztenst keresünk exkluziv irodába csinos egyedül álló hölgy személyében. számítógép készség szintű ismerete, angol nyelv tudás jó megjelenés, nyitottság lojalítás szükséges. Gyakorlat, rátermettség, kisugárzás előny. Pályakezdőket betanítunk! Szállás megoldható. Fényképes jelentkezést a gmailos cimre kérünk.
Aztán: Jó alakú titkárnőt keresek magas fizetéssel. Mindenre nyitott menedzser asszisztenst keresünk. Fiatal lányt felvennék személyi asszisztensnek 200 ezer forintos havi bérért. Takarításra keresek fiatal hölgyet magas fizetésért. Csinos személyi asszisztenst alkalmaznék. Jól csengő álláshirdetések, ám legtöbbször csak a személyes interjún derül ki, hogy a feladójuk nemcsak munkaerőt, hanem sokkal inkább szexpartnert keres.
Többnyire becsapják, megtévesztik a jóhiszeműen munkát kereső nőket azok a férfiak, akik úgy keresnek szexuális szolgáltatásokra is hajlandó leányzókat, hogy mindez az álláshirdetésből elsőre nem derül ki. Ihracska Dóra a Borsnak mesélt azokról a megalázó találkozásokról.
Az RTL–Klub Házon kívül műsorában néhány napja mutatták be egy rejtett kamerás felvételen azt a férfit, aki egy csinos személyi asszisztenst keresett, ám a személyes találkozáskor kiderült, hogy szexet is akar. Még a casting éjszakát is kikötötte, ahol eldőlhet, hogy valóban megfelel-e a jelentkező az elvárásoknak.
A fővárosban élő Ihracska Dóra is bedőlt egy hasonló hirdetésnek.
– Egy éve végeztem moderátorként – meséli Dóra, akinek figyelmét egy XII. kerületi KFT. ajánlata keltette fel az interneten. Adminisztrátort kerestek. – Elküldtem az önéletrajzomat egy motívációs levél kíséretében, majd behívtak egy személyes interjúra. Mivel a cég neve egy nagy táblán virított az épület oldalán, nem gyanakodtam semmi rosszra. Ám miután beléptem, kicsit furcsa lett, hogy egy agyonsminkelt lány nyitott ajtót, aki később elvonult egy függöny mögé krumplit pucolni. Amikor leültem a cég vezetőjével, ő röviden vázolta, hogy mi lenne a feladatom. Majd hirtelen azt mondta: maga nagyon kedves és csinos lány, szeretném ha egyéb dolgokban is a rendelkezésemre állna. Kategorikusan elutasítottam, hiszen nem egy bordélyban akartam dolgozni. Erre a férfi elmosolyodott és foghegyről odavetette: rendben, nem mindenki vállalja be ezt a részét a munkának.
– Magam is munkát keresek lassan 3 hónapja és jobbnál jobb interjúkon jártam…. sajnos egyik sem sikerrel zárult, viszont rengeteg tapasztalatot sikerült gyűjtenem. Borzalmas a felismerés, hogy milyen helyzetben van az ország és annak polgárai. Aki szeretne és foggal-körömmel küzd, az sem kap munkát, hiába szeretne dolgozni. Fiatal munkaerőt keresnek többéves tapasztalattal. Hogy áll össze a kettő? Egy idősebb embernek már lehet több éves munkatapasztalata, míg a fiatal csak pályakezdő lehet, vagy esetleg gyakorlati helyen szerzett tapasztalattal rendelkezhet. Ezt a munkáltatók is felismerhetnék végre – írja Dóra.
Vajon ki lehet kiszúrni egy ilyen kamu álláshirdetést? Vagy csak a személyes találkozón derül ki, hogy mit is várnak el a pénzért? A karrier tanácsadó szerint egy kis odafigyeléssel elkerülhető a négyszemközti megalázó beszélgetés. – Az apróhirdetési újságokat el kell felejteni és csak megbízható forrásból szabad választani – mondta a Borsnak Solymos Tamás, a Karrier Kick munkatársa. A szakember szerint már telefonon kideríthető két-három kérdésből, hogy mit is várnak az embertől, de ha interjúra hívnak abból is több minden leszűrhető.
– Ha nem kérnek önéletrajzot az már gyanús, de ha mégis, és ezt nem egy céges, hanem mondjuk egy freemail-es címre kell visszaküldeni, akkor nem biztos, hogy érdemes próbálkozni. Ugyancsak aggodalomra adhat okot, ha a megadott címen irodaház helyett egy lakóház van – mondja Solymos Tamás.
Gyakori a munkahelyi zaklatás – Az Európai Unióban készült felmérés szerint a nőknek 30-50, a férfiaknak 10 százalékát éri szexuális zaklatás a munkahelyén. A felmérés során az egyes uniós országokban nagymértékű eltérés volt tapasztalható: egyes országokban a nők mintegy 70-80 százaléka számolt be ilyen tapasztaltról. Források: Bors: Ihrácska Dóra adminisztrátornak jelentkezett egy bordélyban találta magát, Olimpiq, Szuper piac, Facebook.

Vélemény, hozzászólás?