Titkárnői titkok

Ha jó titkárnő vagy, de szeretnél még jobb lenni, fogadj el néhány jó tanácsot. Ha megszívleled, esetleg be is tartod azokat, garantáltan eszményi titkárnő válhat belőled. Olvass, és figyelj!
801. Gyorsírás

Ha már úgy érzed, hogy túlnőttél az ilyen feladatokon, akkor se feledkezz meg arról, hogy gyorsírni is meg tanultál valaha.

2. Ne késs!

Munkába érkezésnél előzd meg felettesedet. Kínos, ha a főnök már az íróasztalánál ül, amikor a titkárnője bezuhan az ajtón. Ha előbb érkezel, az iratokat fontossági sorrendben elő tudod készíteni főnöködnek.

3. Ne beszélj sokat!

A jó titkárnő kedves, barátságos, de feleslegesen nem beszél. Főleg nem bizalmas dolgokról, várható jutalmakról. Az ügyek kimenetele gyakran kétséges lehet.

4. Ne menj a dolgok elébe!

Ne feledd el, hogy te csak az „előszoba” vagy, a fontos érdemi tájékoztatást hagyd meg főnöködnek.

5. Mindig, minden körülmények között légy diplomatikus!

6. Tehermentesítsd a főnököt!

Fontos az iratok áttekinthetősége, rendje, a határidők betartása, főnököd programjának ismerete, mert mindezzel tehermentesíted őt.

7. Tudd kezelni a telefonhívásokat!

Ha telefonhívás érkezik, soha ne felejtsd el a köszönést, a cég rövid nevének bemondását. A „halló”, vagy „tessék” nem elegendő!

8. Ne füllents!

Még a telefonban se „ködösíts”! Ha nem érhető el a főnök, ígérj visszahívást, de kerüld az átlátszó füllentéseket, a letagadást.

9. Légy tapintatos!

Bármilyen kellemetlen is, főnököd negatív utasításait is neked kell tapintatosan közölnöd az érdekeltekkel.

10. Beszélj nyelveket!

Nem árt, ha legalább egy nyelvet tökéletesen beszélsz, de ha még sikeresebb akarsz lenni, több nyelvből is megtanulhatsz néhány alapvető udvariassági formulát.

11. Tudakozódj!
Ha külföldi vendégek érkezéséről is gondoskodnod kell, nem árt, ha előzőleg tudakozódsz a különböző nemzetiségűek étkezési szokásairól.

12. Öltözz titkárnőként!
Öltözködésedben légy ízléses, mértéktartóan csinos, de ha kétségeid vannak ezen a téren, puhatolózz főnöködnél, milyen viseletben látna szívesebben!

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! - A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?