Titkárnők próbája: extrém kérések a főnöktől

Születésnapi üdvözlőlapok vásárlása, falazás félrelépéskor, a vezető apjának elkísérése a tengerpartra, az anyós temetésének megszervezése, a főnök elveszett cicájának kiplakátolása – néhány extrém feladat az angliai titkárnők és személyi assziszensek életéből.
Időpontok egyeztetése, konferenciahívások előkészítése, üzleti reggeliken való részvétel, határidő-figyelés, írásos összegzések készítése. Elsősorban ezek a feladatok tartoznak a titkárnők és a személyi asszisztensek feladatkörébe, ám tevékenységi körük egy angliai felmérés szerint ennél sokkal színesebb. A Pitman Training 300 személyi asszisztenst kérdezett arról, milyen a munkaköri leíráshoz nem kötődő munkát kellett már a főnök megbízásából elvégezniük.
Az anyós temetésének intézése – Meghökkentő válaszokkal is találkoztak a felmérést végzők. Az még nem meglepő, hogy néhány titkárnőnek születésnapi üdvözlőlapokat kellett vásárolnia. Ám előfordult, hogy a vezető Hong-Kong-i hoteléből hívta fel a londoni irodában dolgozó titkárnőt azzal a kéréssel, tárcsázza a hotel recepcióját és rendeljen takarítást.
Egy másik menedzserasszistensnek az okozott stresszt, amikor főnökétől azt az utasítást kapta, intézze el anyósa temetését. Egy másik vezető azt kérte, titkárnője kísérje el édesapját egy tengerparti nyaralásra.
Falazás a félrelépő főnöknek – Szintén nem kellemes feladat, amikor hazugságra kényszerül a beosztott. Egy női főnök éppen szeretőjével sétált Windsorban, amikor a kastélyban tűz ütött ki. Több forgatócsoport kamerázott a városban, többek között őket is lekapták. A férj a híradóban látta feleségét az ismeretlen férfival sétálni. Nemsokkal később beállított az irodába, és a titkárnő kényszerült “tűzoltást végezni”.
Az elveszett cica nyomában: plakátolás az utcán – Valaki azzal tesztelte beosztottja tűréshatárát, hogy ötször küldte vissza a neki főzött teát, mivel egyszer sem volt megelégedve a minőséggel. Egy másik asszisztens azzal töltötte egyik munkanapját, hogy plakátokat készített és ragasztott ki a londoni utcákon, melyben vezetője elveszett macskáját keresték.
Jutalmat vár a többség a lehetetlen kérések teljesítéséért – Szintén nem népszerű titkárnői feladat a boss családi nyaralásának elintézése, főleg, ha a saját nyári vakáció elintézése sem egyszerű… Tíz megkérdezettől kilenc várna időként megbecsülést a vezető részéről, amikor lehetetlen vagy nehezen teljesíthető kéréseket kell teljesíteni. 85 százalékuk bónuszra, 41 százalék több szabadidőre gondol, 12 százalék megelégedne egy “Thank you”val is. Jobpilot.hu

A legjobb POTENCIANÖVELŐK itt! - A legjobb SZEXSHOP BOLT ÉS WEBÁRUHÁZ itt!

Vélemény, hozzászólás?